Музичка гостиона "С песмом кроз живот"

Дана 28. новембра 2023. године, у Суботици, у Друштву српско-руског пријатељства "Александар Невски", а у оквиру рада Центра за отворено образовање на руском језику и наставе руског језика у Републици Србији Државног педагошког универзитета "Лав Толстој", одржано је музичко вече под називом "С песмом кроз живот". Председница Друштва Алла Бартошић која је припремила вече, говорила је о утицају музике уопште а посебно песме на људски организам, а затим је разговор био о томе како нас песма прати од рођења до смрти.

Одржан концерт руских уметника на Палићу

Дана 24.09.2021. године, на Великој Тераси Парк Палић, у организацији Друштва српско-руског пријатељства „Александар Невски“ Суботица, Града Суботица и ДОО Парк Палић- Велика Тераса, на поклон Министарства културе Руске Федерације и Министарства културе и информисања Србије, у оквиру Дана Русије, одржан је концерт ансамбла «Добраноћ».

Концерт ансамбла "Кубањски козаци" у Новом Саду

У оквиру дана Духовне култутре Русије у Србији, наше Друштво је као поклон од Рускод дома добило бесплатне улазнице.

Млади руски уметници у Суботици

Дана 05.03.2020. године у концертној сали музичке школе одржан је концерт музичара из Санкт Петербурга.

Звезда из Москве откључала срца публике

Дана 31.01.2020. године, у Великој већници Градске куће, одржан је концерт младе руске пианисткиње Јелизавете Кључереве који је на присутну публику оставио веома добар утисак.