Одржан концерт руских уметника на Палићу

Дана 24.09.2021. године, на Великој Тераси Парк Палић, у организацији Друштва српско-руског пријатељства „Александар Невски“ Суботица, Града Суботица и ДОО Парк Палић- Велика Тераса, на поклон Министарства културе Руске Федерације и Министарства културе и информисања Србије, у оквиру Дана Русије, одржан је концерт ансамбла «Добраноћ».

Група «Добраноћ» су добитници -Russian World Music Awards 2019- за најбољи пројекат године и Награде немачких критичара за најбољи албум објављен у Немачкој 2019. године у категорији Folk&Singer/Songwriter  (фолк и певач / текстописац).

Добитници  су статуете Гвоздени Еверштајнер – јединствене награде у Немачкој и најауторитативније у Европи у области народне музике.

«Добраноћ» је прави путујући оркестар нашег доба. Музичари путују по свету, свирају и комуницирају са музичарима из других земаља. У паузама између путовања, избацују на ЦД-ове све што су научили за то време. И сада је већ тешко одредити када се руске плесне песме замењују балканским.

Група «Добраноћ» изводила је на Палићу руску, српску, молдавску, белоруску, пољску народну музику. Гледаоци су чули песме руских Рома, Мерцедес коло (музика Синише Туфегџића), Ужичко коло, песме Козака и др.

Уметнички директор ансамбла је Дмитриј Храмцов, који је и виолониста оркестра, оркестра са још кларинетом, саксофоном, трубом, балалајком, бенџом, клавирском хармоником, тубом и бубњевима.

Посебно уживање публици је пружио водитељ концерта Владимир Глазков – признани совјетски и руски глумац, редитељ, сценариста, драматург. Многе његове драме постале су позоришни хитови и преведене су на стране језике, слушају се на радију и телевизији и добијају награде на међународним позоришним фестивалима. А сам глумац имао је улоге у 46 филмова и безброј позоришних представа.

Публика је на Палићу уживала у музици коју ретко има прилике да чује, што су потврђивали не само осмеси на лицима него и неколико игара које су одиграли гледаоци, јер нису могли да седе поред тако веселе музике, а организатори су изразили задовољство добром сарадњом Српско-руског друштва «Александар Невски» Суботица са највишим државним и руским институцијама и предстваницима културе.

Галерија

 
Joomla Extensions