Делегација Руског дома у Суботици

На иницијативу Друштва српско-руског пријатељства „Св. Александар Невски“ из Суботице, дана 24.03.2016. године, уприличена је протоколарна и радна посета Суботици и Друштву, директорке Руског дома госпође Надежде Кушченкове. У делегацији Руског дома, поред госпође Кушченкове био је и господин Димитриј Карабчуков-саветник у Руском дому.
Делегацију града Суботице је предводила др Етела Јериникић-помоћник градоначелника за област културе и Љубен Христов-помоћник градоначелника за област мале привреде а уједно и члан УО Друштва.
Делегацију Друштва чинили су др Радмило Тодосијевић председник Друштва, Голуб Караман председник УО Друштва и Александар Алавантић члан УО Друштва.

Посета је започета протоколарним делом посете Градској управи и упознавањем историјских, културних, привредних и других знаменитости града након чега је уследио врло конкструктиван радни сасатанак чланова делегација. Главна тема разговора је била везана за конкретне планове будуће узајамне сарадње Руског дома, града Суботице и Друштва српско-руског пријатељства „Св. Александар Невски“. Питања која су посебно била акцентирана су везана за јачање културних,
образовних, научних, и привредних веза.

Даљи ток посете је реализован у новим просторијама Друштва где су се представници Руског дома  у врло срдачном разговору са руководством и члановима упознали са једанаестогодишњим радом Друштва као и са будућим плановима.
Том приликом приређен је и кратак културно-уметнички програм.

О успешности посете говори и чињеница да је радни део посете продужио првобитно планирано протоколарно време а да је сама посета изазавала велику медијску пажњу.

Галерија

[widgetkit id=43]

Видео