Предавање и филм "Пенџабски крст"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Просечна оцена: 4.50 (1 глас)

25.11.2021. године, у просторијама нашег Друштва, одржано је предавање познатог руског политолога и геополитичара Леонида Савина. Господин Савин је главни уредник портала "геополитика.ру" а у уводу нам је приближио и рад и концепцију  "Међународног евроазијског покрета".

Поред предавања на тему "Српско-руски односи, некада и данас", одржана је пројекција документарног филма "Пенџабски крст" о руској православној цркви у Пакистану.

Кроз предавање су на систематичан начин сагледани сви битни моменти из историје Русије и Србије у којима се потврдила дубока повезаност проистекла из заједничког порекла, вере и борбе за очување слободе и идентитета.

Наши односи од Ивана Грозног, преко устанака, борбе за слободу, I светског рата, револуције, II светског рата па до данашњих дана издржали су сва искушења и потврдили дубоку повезаност наших народа и велику помоћ и подршку Русије током свих векова наше историје.

Након предавања и пројекције филма омогућено је постављање питања, што је потврдило актуелност теме, као и оправданост евроазијске оријентације све већег броја држава и народа.

Чланови Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски" и присутни слушаоци из Суботице, Новог Сада и Београда изразили су заинтересованост за будућа гостовања као и литературу која је делом издата и на српском језику.

Галерија

 

Додај коментар


Сигурносни код
Освежи

Видео

Временска прогноза

Посећеност

Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Укупно
1028
411
1028
15248
2078154

Нађи нас на Фејсбуку