Делегација из Курска у нашем Удружењу

И ове године као и 2017., од 21. до 23. априла, посетила нас је група универзитетских професора и истраживача са Југо-западног државног архитектонско-грађевинског факултета града Курска коју је предводила проф. Др Екатерина Пахомова.

Поред Екатерине Пахомове наше гошће су биле и проф. Др Наталија Бредихина, проф. Др Наталија Семичева-шеф катедре за грејање и климатизацију, као и један млади колега-студент који је и презентовао стручни рад на међународној конференције на Грађевинском факултету у Суботици. Тиме је настављена сарадња са Грађевинским факултетом, па ће ускоро уследити и узвратна посета и потписивање сардње између високошколских установа.

У пратњи наших чланова и представника градске управе гости су посетили Градску кућу и Синагогу како би се упознали са историјом и лепотама грађевина а потом су разгледали и делове центра града и показали велико дивљење сецесијским зградама Суботице.

У просторијама Друштва наше госте су дочекали чланови УО Друштва. Разговор је текао у врло пријатној атмосфери а гошће су изразиле велико задовољаство што су поново код нас у гостима и што настављамо започето пријатељство и међусобну сарадњу, између осталог и у области културе, уметности, туризма..као и сарадњу са Грађевинским факултетом у области архитектуре, грађевинарства, заштите околине и сл...

На крају посете договорено је да се сарадња настави и да наше друштво организује посету Курској области да бих се упознали са историјом, културом и обичајима братског народа.

Галерија

 

Joomla Extensions