Бесплатан курс руског језика у Суботици

 

У просторијама Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски", од септембра 2023. године почело је са радом одељење Центра за отворено образовање на руском језику и наставе руског језика у Републици Србији.

Центар за отворено образовање на руском језику и наставе руског језика у Републици Србији настао је на иницијативу и подршку Министарства просвете Руске Федерације. Активности Центра се спроводе у оквиру пројекта државног педагошког универзитета "Л.Н. Толстој" из града Тула и има за циљ развој отвореног образовања на руском језику у иностранству, промоцију руског језика као основног за међународну сарадњу, популаризацију руског језика, руског образовања и културе у Републици Србији.

2023. године, свако има прилику да лично похађа следеће бесплатне курсеве руског језика у укупном обиму од 144 часа (од чега: 72 часа у учионици):

1. "На руском је занимљиво!" (ниво А1);

2. "Говоримо руски правилно" (ниво А2);

3. "Пет корака ка успеху!" (практични курс за тестирање према РКС-у (руском као страном) за 1. ниво сертификације (општа оспособљеност)).

Они који су завршили обуку из руског као страног језика имају могућност да полажу бесплатно сертификационо тестирање (ТРКС) на одговарајућем нивоу (А1 или А2, или Б1) и добију државни сертификат којим се потврђује њихово познавање руског језика.

Детаљније информације о активностима Центра, едукативним курсевима и догађајима можете пронаћи на линку https://clck.ru/35FvKP

Курсеви:


   -Курс "На руском је занимљиво!"

Добродошли на курс "На руском је занимљиво!" Курс је посебно израђен за грађане Републике Србије који тек почињу да уче руски ван Русије. Наш центар за отворено образовање на руском језику у Републици Србији са поносом представља овај занимљив курс који ће вам помоћи да савладате говорни и писани руски језик на основном нивоу (А1).

Основни циљ курса је да припреми похађаче за успешно полагање теста из руског као страног језика на основном нивоу. Током 72 часа практичне наставе и 72 часа самосталног рада, комуницираћете на руском језику и развијаћете вештине говора, читања, писања, слушања, а стећићете и неопходна знања из руске лексике и граматике.

Захваљујући забавном програму курса, испуњеном илустрацијама и стварним комуникацијским ситуацијама, уверићете се да је учење руског језика заиста занимљиво!

На крају курса ћете моћи слободно комуницирати на руском на основном нивоу, као и да положите тест и на тај начин потврдите своје знање руског језика.

Наш курс руши стереотипна мишљења да је учење руског језика невероватно тешко и да је учење страног језика увек споро и досадно.

Придружите се курсу "На руском је занимљиво!" и видећете да учење руског језика може бити узбудљиво!

   -Курс "Говоримо руски правилно"

Центар за отворено образовање на руском језику и наставе руског језика у Републици Србији пружа јединствену прилику за бесплатно учење руског језика. Представљамо вам бесплатни едукативни курс "Говоримо руски правилно", који су специјално за вас припремили професори руског језика са Универзитета "Лав Толстој".

Овај курс је интересантан за оне који желе да унапреде ниво свог знања руског језика и да уроне у руски језик и руску културу.

Курс подржава и финансира Министарство образовања Руске Федерације.

Придружити се курсу могу слушаоци који говоре руски на првом основном нивоу. Заједно ћемо значајно побољшати квалитет вашег знања руског језика.

Цео курс се састоји од 144 часа од чега је 72 часа предвиђено за рад у учионици.

Проучавајући наш програм, ви ћете моћи да савладате правила формирања и употребе именица, научити врсте глагола, глаголе кретања и начин њиговог коришћења.
И што је најважније, на крају курса ћете имати прилику да бесплатно полажете државно тестирање из руског језика и добијете сертификат основног нивоа (А 2), који потврђује ваша достигнућа.

Не пропустите своју шансу! Пријавите се за курс "Говоримо руски правилно" и осећајте се сигурније у комуникацији на руском!

   -Курс "Пет корака ка успеху!"

Центар за отворено образовање на руском језику Универзитета "Лав Толстој", у оквиру гранта Министарства просвете Руске Федерације, припремиће вас за сертификационо тестирање из руског као страног језика на нивоу Б 1. Нудимо курс "Пет корака ка успеху!", који ће вам корак по корак помоћи да проширите свој речник, побољшате знање граматике и да слободно
и правилно комуницирате на руском језику како усмено тако и писмено.

Наш курс обухвата пет аспеката: лексику и граматику, говор, читање, писање и слушање. Савладавање сваког од њих ће омогућити да успешно комуницирате са изворним говорницима у друштвеној, свакодневној и социокултурној сфери.

Напомена:  Курс је бесплатан! Наставу изводе стручни наставници руског као страног језика! Курс су припремили водећи руски стручњаци са Универзитета "Лав Толстој"!

Не пропустите своју шансу! Пријавите се на курс и стекните државни сертификат!

Дођите и будите успешни!