Изложба плаката посвећена руском цару Петру Првом Великом

 

У оквиру манифестације Дани Русије у Србији, 21. августа 2023. године, у вестибулу Градске куће отворена је изложба плаката под називом "Народ се сливао ка Петру" – Мултикултурални Петергоф.

Изложба је специјално припремљена од стране Државног музеја-резервата "Петергоф", а у Суботици је представљена захваљујући организовању Амбасаде РФ у Србији, Руског Дома у Београду, Градске куће нашег града и Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски".

Изложбу је отворила председник Друштва Алла Бартошић, а отварању су присуствовао први секретар Амбасаде Руске Федерације у Србији Алексеј Кривошејев, који је том приликом изјавио да руски народ веома радује интересовање српског народа за Русију као и његова подршка, а ова изложба је само један од програма који ће се приказати у разним градовима Србије у оквиру Дана Русије у Србији.

Испред града Суботице изложби је присуствовала Миланка Костић, чланица Градског већа за образовање и културу, која је приликом обраћања присутнима између осталог рекла да кроз ову изложбу упознајемо највећу палату Царске Русије која се налази на Унесковој листи светске културне баштине.

Након отварања изложбе господин Алексеј Кривошејев је посетио просторије Друштва српско-руског пријатељства "Александар Невски", где је са члановима Друштва разменио мишљења о наредним активностима.

Галерија

 
Joomla Extensions