Међународни форум-"Сећање на победнике"

3-4. новембра, заменик председника Друштва српско-руског пријатељства „Александар Невски“ и уједно координатор „Бесмртног пука“ у Суботици Драган Мишић, примио је учешће у Међународном форуму „Сећање на победнике“ у Руском Дому у Београду.

Манифестацију је организовао Сверуски јавни грађанско-патриотски покрет „Бесмртни пук Русије“, уз подршку Россотрудничества (Руске сарадње), Росмолодежи (Руске омладине) и Фонда јавне дипломатије „А.М.Горчаков“.

Поворке „Бесмртног пука” у Србији постале су после Русије једне од најмасовнијих у свету.

Учесницима форума обратили су се руководилац Россотрудничества Јевгениј Примаков, амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, директор Руског дома Јевгениј Баранов.

„Сећање на победнике није само сећање на време у коме су живели, па чак и не само на победе које су извојевали. Сећање на победнике је сећање на вредности, водећи се којима су победили. Сећање на победнике је наставак борбе за исте вредности, са којима су победили. Само због тога нам данас не дају да се сећамо и покушавају да препишу историју“, рекао је Министар полиције Србије Александар Вулин.

 

Фото

 

 
Joomla Extensions