Српско-руско вече 2017

У петак, 01.12.2017.год., у Вили „Викторија Плус“ на Палићу, одржано је незаборавно
српско-руско дружење и забава за наше чланове и симпатизере Друштва, а посебна драж био је долазак делегације Руског дома, на челу са господином Василијем Галактионовим, замеником директора Руског дома. У делегацији су били и: Наталија Милошевић – помоћник директора Руског дома, Марина Магазин, Миломир и Наталија Дојчиновић – чланови хора Руског дома.

Дружење је почело нешто после 19 часова а присутним посетиоцима прво се обратио председник нашег Друштва проф. др Радмило Тодосијевић који је свима пожелео добру атмосферу и добро дружење срдачно поздравивши високу делегацију из Руског дома.
Након тога присутнима се обратио господин Василиј Галактионов нагласивши да је веома дирнут топлим дочеком и веома пријатном атмосфером у вили Викторија. Он је том приликом рекао да је наше Друштво које ради на културном плану на зближавању наших народа својеврстан амбасадор руске културе и Руског дома у нашем граду.

Затим је уследио културно-уметнички програм са наступом балетске групе "Мон Мираж" наше суграђанке блерине Олге Пугачове. Балетска група која је извођењем плесних тачака у кореографији Олге Пугачове уз познате светке арије и најпопуларније композиције за балет а посебно кореографију креирану за најпознатије руске народне песме, направила изузетну атмосферу у иначе пријатном амбијенту Виле „Викторија Плус“.

Следили су наступ Виолете Радић, наше талентоване суграђанке која је извела више српских и руских народних песама, читање поезије наше чланице УО Тање Гутеше, па опет балетска гупа "Мон Мираж" и тако је низ настављен. Посебан део програма било је учешће музичког триа који је уз хармонику додатно загрејао атмосферу уз громогласно „ура“ свих постилаца.

Комлетан програм водили су дуо са Палића „Лидија и Бобан“ а свој иначе богати репертоар за ово вече су допунили и веома лепо извели поред низа српских народних песама и неколико најпознатијих руских песама. Њихов богати репертоар са песмама са ових простора као и славних рок хитова са „еx yu” простора били су у пуном сагласју са овим веома пријатним дружењем. 

Наше Удружење „Св. Александар Невски“ захвално је свим учесницима и посетиоцима и свима који су помогли у реализацији програма а посебно делегацији Руског дома која нас је све обрадовала својим доласком на дружење.

Галерија

[widgetkit id=67]